Succesvolle Relaties

Wij hebben onze Hart Cirkel activiteiten voor nu geparkeerd en focussen 100% op online coaching.

De grondgedachte van Verbinding in Vrijheid nemen we daarin natuurlijk mee!

Voor meer zie onze website Succesvolle Relaties.

Of voeg je bij ons op Facebook. Leuk je daar te zien!

HARTelijke groet,
Henny & Joannie

Hart Cirkel – Men Only – De Kracht van Kwetsbaar

Mannen Hart Cirkel 20181013 Leersum met Henny Cramers

Mannenwerk?

Blèh! … dat was hoe ik er lang over dacht …

Ik kreeg jeuk tussen mijn schouderbladen van termen als “mannenwerk” en “broederschap”. Erg kort door de bocht was mijn gedachte: ik weet hoe ik er uitzie tussen mijn benen, dus ik ben een man. Punt. En al dat gedoe over “echte mannen” … wat is dat dan?

Het heeft dan ook even geduurd eer ik over de drempel stapte om eens een aantal dagen alleen met een groep andere mannen door te brengen. En kon ontdekken hoe bijzonder en waardevol het kan zijn, om alleen met andere mannen, zonder vrouwen dus, samen te zijn. Hoe bijzonder en waardevol broederschap is. En WAT het is, voor mij: tussen en met andere mannen kunnen ontspannen, andere mannen kunnen vertrouwen. Geen concurrentie, maar aandacht, compassie en steun. Geen slappe hap, heel direct en duidelijk. Echt.
 
In een veilige setting, waarin alles er mag zijn, alles van elke man welkom is. Dat overal ruimte voor is. Dat iedereen gehoord wordt.
 
Ja, ook voor mannen nodig … VEILIGHEID. Zeker als het erop aan komt zich emotioneel bloot te geven.
 
Ik ken het zelf zo goed en kom ik het zo vaak tegen, bij mannen, hoe klein ze zich soms voelen, hoe onzeker, hoe machteloos soms of wanhopig zelfs … hoe moeilijk ze dat vinden, vanuit een conditionering om sterk te moeten zijn. Altijd de rots. Hoe graag ze die rots ook WILLEN zijn. En soms is het er even niet. Soms is het even op. Ik gun het mannen zo om even te mogen instorten. Hun hart te mogen uitstorten. Dat in elk geval van zichzelf te mogen. En daar ook in ontvangen te worden. Liefdevol. Begripvol. Zacht.
 
Om daarna weer lekker op volle kracht voort te gaan. Want dat is zo mooi … hoe meer ruimte er is voor “klein”, hoe meer ruimte er ook is voor “groot(s)”!
 
Durf jij het, om ook klein te zijn? En durf je ook om groot(s) te zijn? Durf je zowel de leeuw als de muis in jou de vrije ruimte te geven?
 
Zaterdag 13 oktober is er voor 12 mannen plek in de Men Only Hart Cirkel.

Kom, en ontdek samen met andere mannen de kracht van kwetsbaar. Leer beter leiding te nemen, in je leven, werk en relatie(s). Onderzoek hoe je er kunt zijn voor de vrouw(en) in je leven EN daarin trouw aan jezelf blijft. VRIJ.

Je hoeft het niet alleen te doen! (en dat is allerminst een teken van zwakte …)

Het Hart Weekend (1) – Moeiteloos Jezelf ZIJN

Het Hart Weekend - Moeiteloos Jezelf ZIJN

Jezelf ZIJN – kan dat moeiteloos?

Misschien is het wel heel simpel … als het niet moeiteloos is, zijn we niet onszelf. Dan zijn we iets aan het doen, iets aan het bewerkstelligen, zijn we iets aan het proberen te zijn, in plaats van simpelweg ZIJN.

Valt vaak niet mee, onszelf zijn (wat begint met onszelf VOELEN), in weerwil van alle druk en trek van buitenaf, in weerwil van alle conditioneringen om te zijn wat anderen graag willen.

“Jezelf ZIJN” wordt vaak in één adem genoemd met “je hart volgen”. Daar gaan onze Hart Cirkels en Het Hart Weekend over. Maar wat staat dat eigenlijk voor, hart? HART staat voor ons voor ons authentieke zelf, voor wie wij echt zijn. Voor alles wat in ons beweegt, ongecensureerd. Hart staat voor integer en eerlijk en trouw, in de eerste plaats naar en aan onszelf.

HART staat ook voor liefde, voor verbinding. Voor onszelf voelen en anderen voelen. Voor compassie en acceptatie. Voor en van alle delen in  onszelf. Waardoor we werkelijk moeiteloos kunnen ZIJN. Op en met onszelf en samen.

Het Hart Weekend … een heel weekend om te spelen, te oefenen, te experimenteren of simpelweg te genieten van Jezelf ZIJN – echt zijn, je eigen beweging volgen, vrij, in verbinding met jezelf én anderen! En te ervaren dat jezelf zijn echt moeiteloos IS.

Kom je mee doen en vooral zijn in Leersum op 28 en 29 april?

PS Kom met een vriend(in) en schrijf je vóór 15 april in voor een moeiteloos “Plezier voor Twee” tarief van € 195 per persoon. Het normale tarief is € 225 per deelnemer.

Hart Cirkel voor mannen: een nieuw begin

Hart Cirkel 31 maart - VRIJ van masker

Een bijzondere Hart Cirkel op Paaszaterdag … Stille Zaterdag!

Wil jij je bevrijden van het masker dat tussen jou en anderen staat? Wil jij je VRIJ voelen in VERBINDING? Wil jij een nieuw begin? Voor jezelf en je relatie? 

Pasen … markeert het begin van de lente en is symbool van het nieuwe leven dat door de dood heen geboren wordt. Een mooi symbool ook voor hoe we onze RELATIES fris houden. Elke keer weer nieuw. Hoe we onszelf de ruimte kunnen geven de ander telkens opnieuw te ontmoeten, te ontdekken.

LEVEN is een cyclus van sterven en weer geboren worden. Zo ook onze relaties. Om elk moment nieuw te laten zijn moeten we al het vorige laten sterven. Telkens weer in het niet weten stappen, in de stilte, de ruimte waar het nieuwe geboren kan worden.

MEEBEWEGEN met de stroom is een zeer feminine beweging. Het masculine is meer doelgericht, gefocust. Feminien en masculien zijn niet synoniem met vrouw en man. Beide “sexes” belichamen beide energieën. En elk individu heeft zo haar of zijn eigen mix van die twee.

De manier waarop MANNEN eeuwen lang de masculine energie hebben geleefd is aan het einde van zijn “gebruiken tot” datum. Misschien wel al ver voorbij de uiterste houdbaarheid. Een nieuwe manier lijkt zoekend zijn weg te vinden, maar bij veel mannen is er vooral verwarring. Het oude werkt niet meer (zo goed) en het nieuwe … dat kennen ze nog niet. Laat staan dat ze ermee vertrouwd zijn.

Hoe mooi is het om juist in het Paasweekend te onderzoeken hoe die NIEUWE WEG zich kan ontvouwen. Om samen met andere mannen helder te krijgen hoe masculine energie en feminine energie samen kunnen zijn en werken. Allereerst in onszelf. En vervolgens in het contact met anderen. Andere mannen en met vrouwen.

LOSLATEN van het oude, stoppen met proberen te herhalen wat was, vrij komen van verwachtingen … OPEN om telkens weer opnieuw te zien, opnieuw te voelen. Te voelen wat NU is. Daar gaan we in deze bijzondere Paas Hart Cirkel mee spelen, mee oefenen.

De Hart Cirkel is een SPIEGEL die ons laat zien hoe we geneigd kunnen zijn vast te klampen aan het oude en zo het nieuwe niet binnen te kunnen laten. Elke dynamiek die actief is in onszelf en anderen wordt zichtbaar.

In de Hart Cirkel word je liefdevol uitgenodigd om je MASKERS af te leggen. Om je te bevrijden van wat je opgesloten houdt in je eigen gevangenis. Een kooi die jou verhindert naar buiten te gaan en anderen verhindert om binnen te komen.

Het deelnemen aan deze Hart Cirkel geeft je de VEILIGE en open ruimte om NIEUW LEVEN te laten STROMEN … in jou en tussen jou en de ander … onuitputtelijk, oneindig …

– met Henny Cramers

NB *** Men Only!***
(Sorry dames! De volgende cirkel samen met jullie, door Henny en Joannie samen, is Het Hart Weekend op 28 & 29 april in Leersum. Jullie zijn weer van HARTe welkom deze twee dagen!)

Hart Cirkel ‘Verbinding in Vrijheid’

Onze Hart Cirkels gaan over RELATIES. Onze relatie met onszelf en onze relatie met anderen. In relatie tot anderen, leren we onze relatie met onszelf kennen. In het bijzonder in relatie met onze geliefde(n).

Onze Hart Cirkels gaan ook over BEWEGING, innerlijke beweging. Welke beweging wil mijn systeem, mijn lijf, mijn hart, maken? En welke weerstand houdt die beweging tegen? Hoe laten we relaties met anderen onze innerlijke beweging beïnvloeden? Hoe proberen wij de beweging van anderen te beïnvloeden?

Alles wat in de Hart Cirkel tot uitdrukking komt is een SPIEGEL van wat in onszelf beweegt. En wat in onszelf beweegt is een uitdrukking van wat in de cirkel leeft.  Elke dynamiek die actief is in onszelf en anderen wordt zichtbaar.

Het deelnemen aan deze Hart Cirkel geeft je de VEILIGE en open ruimte om alle delen in jezelf te ontdekken, ontmoeten en herinneren. Om je vrijheid terug te vinden, uit te breiden en te verankeren. En om in vrijheid te kunnen verbinden. Met jezelf, met anderen en met je geliefde.